Bewoners centrum Emmen zien ook nieuw plan Terra niet zitten

Ook het aangepaste plan voor een nieuw schoolgebouw van Terra bij het Emmer centrum stuit op verzet. Bewoners van de Langgrafweg blijven bang voor overlast.

De bewoners van dit pittoreske straatje met vijf huizen en een akkerbouwbedrijf zijn afgelopen week achter gesloten deuren bijgepraat door Onderwijsgroep Noord. Dit is de organisatie waar Terra onder valt. De Langgrafweg ligt verscholen achter het beoogde bouwterrein: het voormalige perceel van aannemer Hemmen, bij het drukke kruispunt Frieslandroute/Noordeind.

,,We hebben een maquette gezien met meerdere varianten van een lang schoolgebouw parallel aan de Frieslandroute’’, zegt Wil Wessel, bewoner van de Langgrafweg. Nabij de huizen wil Terra volgens Wessel ook bouwen, maar alleen laagbouw en op grotere afstand van de erfgrens dan in eerdere plannen.

900 leerlingen

Het nieuwe complex moet plaats bieden aan zo’n negenhonderd leerlingen. De vmbo- en de mbo-opleiding van Terra zijn nu nog te vinden in Noordbarge. De school wil modernere onderkomens, op kortere afstand van het station. Nadat in 2013 de plannen voor Terra bekend werden, gaf de Langgrafweg al aan die niet te pruimen. Te groot, te veel mensen en te dichtbij, werd gesteld. Ook zijn er zorgen over de verkeersafwikkeling en waardedaling van woningen.

De ongerustheid in de buurt is afgelopen week bepaald niet weggenomen, stelt Wessel. ,,De hele straat vindt de plannen onacceptabel. De locatie is volstrekt ongeschikt.’’ Onderwijsgroep Noord, die de grond al enige tijd in bezit heeft, meldt de zorgen serieus te nemen en benadrukt dat de plannen nog verder uitgewerkt moeten worden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.