Bewoners gewond bij woningoverval Witten

Bij een woningoverval aan de Witterzomer in Witten bij Assen zijn de twee bewoners licht gewond geraakt. De overval vond maandagochtend rond half vier plaats. De politie meldt dat er twee daders bij betrokken waren.

De bewoners, een 72-jarige man en 60-jarige vrouw, werden rond 03.15 uur wakker. Ze troffen twee inbrekers aan, waarna een gevecht volgde. Beide bewoners raakten hierbij gewond. De vrouw moest onder bedreiging van een wapen persoonlijke spullen afgeven. Na de beroving zijn de daders op de vlucht geslagen. Van hen ontbreekt ieder spoor.

De bewoners, die licht gewond raakten, hoefden niet mee naar het ziekenhuis, maar werden ter plaatse behandeld. Beiden zijn erg geschrokken van het voorval.

De politie doet onderzoek in en rond de woning. De overvallers zijn nog voortvluchtig. Of ze iets buit hebben gemaakt, is niet bekend.

Gees

In het Drentse Gees overleed in juni van dit jaar een bewoner tijdens een overval. In oktober werd daarvoor een Amsterdammer gearresteerd en vorige week werd een tweede verdachte aangehouden in Antwerpen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.