Bewoners overleden bij corona-uitbraak woonzorgcentrum Derkshoes in Westerbork

Britten zetten op grote schaal sneltesten in ANP

Bij de corona-uitbraak in woonzorgcentrum Derkshoes in Westerbork is een aantal bewoners overleden. Dat meldt bestuurder Ramon Snippe.

Hoeveel bewoners exact zijn overleden, wilde Snippe niet mededelen. „Uit respect voor de nabestaanden wil ik geen uitspraken doen over het aantal overledenen."

Volgens Snippe is de situatie in het woonzorgcentrum nog steeds hectisch. „Wanneer er een uitbraak is, stopt het niet zomaar. Het aantal besmettingen blijft maar doordruppelen."

Op oudejaarsdag werd duidelijk dat er 19 bewoners en 10 medewerkers waren besmet. Dat aantal is daarna nog verder opgelopen.

Maatregelen

In een poging het virus onder controle te krijgen heeft het Derkshoes verschillende maatregelen getroffen. „We testen wekelijks om te zien of er nog nieuwe besmettingen bij zijn gekomen. Ook is het hele woonzorgcentrum in quarantaine en wordt nadrukkelijk geadviseerd om niet op bezoek te komen."

In overleg met de GGD besloot het woonzorgcentrum op donderdag 7 januari alle nog niet besmette bewoners preventief te testen. Ook hieruit kwamen een aantal nieuwe besmettingen, zowel onder bewoners als medewerkers. De coronamaatregelen blijven daarom actief totdat de quarantaineperiode van de laatst positief geteste bewoners is geëindigd.

Gieten

Het Derkshoes is niet het enige woonzorgcentrum in het Noorden dat getroffen is door een corona-uitbraak. Maandag werd bekend dat het aantal bewoners van verpleeg- en verzorgingshuis Dekelhem in Gieten dat is overleden aan corona, is opgelopen naar zeven.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus