Bezoekers blijven weg bij Wildlands in Emmen: 1,8 miljoen euro verlies

Wildlands Adventure Zoo in Emmen heeft vorig jaar een verlies geleden van 1,8 miljoen euro. Dat bevestigt directeur Frankwin van Beers.

Het park maakte eerder al bekend dat het aantal bezoekers vorig jaar tegenviel, zeker in verhouding tot het eerste jaar. Toen stapten in negen maanden tijd 1,3 miljoen bezoekers naar binnen, vorig jaar waren dat er iets meer dan een miljoen.

Minder abonnementen

Ook het aantal abonnementhouders is fors teruggelopen: van ruim 70.000 in het eerste jaar naar nu 31.000.

Directeur Frankwin van Beers is vanzelfsprekend erg teleurgesteld over de cijfers. Die betekenen niet direct dat Wildlands forse investeringen achterwege moet laten. Die stonden even niet op stapel. ,,Als park doe je eens in de drie jaar een grote investering en de achtbaan Tweestryd is nog maar net geopend.’’

Ook in personeel hoeft niet gesneden te worden: ,,We zijn erg flexibel. Als er minder bezoekers komen, roepen we minder medewerkers op. Maar zo’n kwart van de 600 mensen hier is in vaste dienst.’’

Zorgen over Wildlands: 'Ook dit jaar verwachte 1,2 miljoen bezoekers niet gehaald'
Lees verder

Nieuwe wind noodzakelijk

Duidelijk is voor Van Beers dat er een nieuwe wind moet gaan waaien in het park. ,,We gaan nog meer luisteren naar de mensen.’’ Dat doet hij samen met de nieuwe marketing-chef Hans Poppelaars.

 Die zegt dat Wildlands de eerste jaren vooral gericht was op het creëren van naamsbekendheid, maar nu kaartjes moet gaan verkopen. ,,Hier kent vrijwel iedereen Wildlands, maar in de rest van Nederland kent 25 procent de naam nog niet.’’

Wildlands wil dit jaar meer de boer op, zowel bij doelgroepen als scholen en scouting maar ook bij sites met kortingsacties. Een van de nieuwigheden zijn de informatieborden.

App werkt niet

Poppelaars: ,,Ik vond het een geweldig idee zoveel mogelijk informatie via een app op de telefoon te geven maar dat bleek in de praktijk niet te werken. Mensen willen niet ook nog eens met hun telefoon in de weer zijn.’’

Wildlands overstag: er komen meer informatieborden
Lees verder

Uit alle onderzoeken blijkt volgens Poppelaars dat Wildlands een potentie heeft van zo’n 1,3 miljoen bezoekers per jaar, dus is het nu zaak de missende 300.000 mensen weer terug te krijgen.

Dat gaat dit jaar naar alle waarschijnlijkheid niet gebeuren. Op dit moment heeft Wildlands minder bezoekers binnen de poorten gekregen dan vorig jaar rond deze tijd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.