Bibliotheek Assen en DvhN maken talkshow

Dagblad van het Noorden en Bibliotheek Assen maken dit najaar samen het actualiteitenprogramma Nieuws op Tafel.

‘Betekenis’

„De bibliotheek is op zoek naar betekenis”, zegt Jetze Dam van de Bibliotheek Assen. „We willen een plek zijn waar het publiek wordt geïnformeerd, net als de krant. Dat willen we ook via nieuwe wegen doen en daarom hebben we Dagblad van het Noorden benaderd om samen een actualiteitenprogramma te maken.”

Het programma wordt opgenomen in de studio van de bibliotheek en is live te volgen via www.dvhn.nl en www.bibliotheekassen.nl. Verslaggever Arnoud Bodde presenteert de talkshow, die op 13 oktober voor het eerst te zien is. Een maand later is de tweede aflevering.

‘Nieuws duiden’

Dagblad van het Noorden verzorgt de inhoudelijke invulling van het programma. „We willen in het programma het nieuws duiden. Er komen onderwerpen uit Assen aan bod, maar we richten ons ook op regionaal en landelijk nieuws. We maken het programma voor heel Drenthe. We hopen het debat daarmee op gang te helpen. Zo komt als een van de eerste onderwerpen het FOC voorbij”, zegt Dam.

‘Voelt als 20 minuten’

Het programma duurt steeds een uur. Dat is niet te lang, vindt Dam, omdat er veel afwisseling is. „Ik denk dat de uitzending als 20 minuten aanvoelt.” Iedere uitzending bestaat onder meer uit drie gespreksrondes over verschillende onderwerpen. Robert Jan van Hoogdalen en Arwin Warners (voormalig Asman) schrijven en spelen met hun nieuwe band Van Luie Kees ter plekke liedjes over de behandelde thema’s en via een quiz worden de meningen van het publiek en de kijkers gepeild.

„Na de eerste twee afleveringen kijken we verder”, zegt Dam. „Maar ik weet zeker dat we meer uitzendingen gaan maken.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.