Bibliotheek Emmen viert Bert Haanstra-dag

Wijlen Bert Haanstra, filmmaker en verzetsheld uit Espelo, zou dinsdag 31 mei 100 jaar geworden zijn. Ter ere van zijn geboortedag organiseert de Bibliotheek Emmen een Bert Haanstra-dag.

Op de Bert Haanstra-dag worden zijn films Alleman, Fanfare en Glas vertoond. Liefhebbers kunnen iedere film afzonderlijk bijwonen. Tegen gereduceerd tarief is ook een passe-partout verkrijgbaar. Hierbij zijn lunch en koffie met gebak inbegrepen. Kaarten kunnen gekocht worden bij de bibliotheek of via de website.

Alleman, 10.30 uur

Alleman is de best bezochte documentairefilm van Nederland. Het gaat over het Nederland van begin jaren zestig en zijn bewoners in hun dagelijks bestaan, die Haanstra op komische en serieuze wijze filmde.

Fanfare, 14.15 uur

Fanfare is het speelfilmdebuut van Haanstra en stamt uit 1958. Twee rivaliserende fanfarekorpsen gaan de strijd met elkaar aan. Na Turks Fruit is Fanfare de meest u succesvolle speelfilm uit de Nederlandse geschiedenis.

Glas, 16.15 uur

Met Glas won Haanstra een Oscar. De documentaire uit 1958 wordt uitgelegd hoe ambachtelijk glasblazen en machinaal glasblazen in zijn werk gaan.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.