Bibliotheken haken aan bij Fries Moordspel

De leden van de bibliotheken in Drenthe en Groningen mogen vanaf woensdag meedoen aan de online game Het Moordspel. Van 1 tot en met 18 juni kunnen ze raden wie de dader is in de thriller Moord in de polder van Elfie Tromp (foto).

Dit boek verschijnt de komende weken in zeven delen online op www.hetmoordspel.nl en op Facebook. Deelnemers krijgen ook drie hints die helpen de moord op te lossen. Wie dat lukt, kan een overnachting voor twee personen winnen in bed and breakfast de 7de Hemel in het Friese Hemelum.

In het kader van juni, de Maand van het Spannende Boek, spelen de leden van de Friese Bibliotheken Het Moordspel al voor het vijfde jaar. Door het verhaal online te publiceren en interactief te maken via Facebook willen de bibliotheken leden een nieuwe leesbeleving bieden.

Elfie Tromp (1985) debuteerde als schrijfster in 2013 met Goeroe, een roman die werd genomineerd als Beste Rotterdamse Boek. Ze won de VPRO Bagagedrager, een prijs voor jonge reisjournalisten. Haar recente tweede roman Underdog is al genomineerd voor twee literatuurprijzen (BNG en Dioraphte).

Onlangs was Elfie Tromp bij de aftrap van het Boekenbal te gast bij De Wereld Draait Door en zong daar een nummer van Marlène Dietrich. Ook nam zij deel aan de Nationale Boekenquiz. Tromp is verder columniste bij dagblad Metro.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.