Bierbrouwerij Maallust uit Veenhuizen viert jubileumjaar met nieuw biertje

Het jubileumbier wordt online aangeboden aan burgemeester Klaas Smid van de gemeente Noordenveld door Henk Timmerman, en brouwer Bert Calkhoven van Maallust. Foto: Peter Wassing

Bierbrouwerij Maallust uit Veenhuizen bestaat precies tien jaar. Om dat te vieren lanceert de brouwerij een speciaal jubileumbier, M10.

Het eerste flesje jubileumbier werd maandagochtend overhandigd aan burgemeester Klaas Smid van de gemeente Noordenveld, waarna een digitale toast volgde. De presentatie van het biertje vormt de aftrap van het jubileumjaar.

Tien tien tien

Het jubileumbier bestaat uit tien soorten mout en tien soorten hop. Ook het alcoholpercentage van het biertje verwijst naar het tweede lustrum van de brouwers. M10 is vanaf dinsdag in de winkel te verkrijgen.

Voor 2021 staan nog veel meer jubileumactiviteiten gepland, laat Henk Timmerman van Maallust weten. Zo worden meer nieuwe bieren gepresenteerd en is er een -nu nog- geheimzinnige grotere activiteit bedacht.

Voormalige graanmaalderij

Bierbrouwerij Maallust opende op 12 april 2011 de deuren in de voormalige graanmaalderij in gevangenisdorp Veenhuizen. In de tien jaar dat de brouwerij bestaat heeft Maallust verschillende soorten bier op de markt gebracht. De namen van de bieren verwijzen traditioneel naar de geschiedenis van Veenhuizen. Omdat gekozen is voor een ‘special edition’ wijkt de naam ditmaal af.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu