Biertje bij Rietplasloop mag nog steeds niet (+ update met reactie gemeente)

De organisatie van de Rietplasloop, aanstaande zondag in Emmen, hoeft geen beveiligers in te huren. Ook mag de tent op zijn oude vertrouwde plek blijven staan. Maar een biertje blijft verboden.

Organisator Nico Dümmer van de Rietplasloop bevestigt dat hij woensdagmorgen een telefonisch onderhoud met een ambtenaar van de gemeente heeft gehad. Volgens Dümmer heeft hij zijn zin gekregen, maar woordvoerder Ramona Vonsée laat zojuist weten dat een biertje nog steeds taboe is. ,,Het is heel simpel. Zodra de organisatie een biertje wil verkopen is er een horecavergunning nodig en volgens de wet moet je dan ook beveiligers inhuren.’’

De gemeente Emmen kwam pas vorige week donderdag met de vergunning over de brug. In de voorwaarden stond onder meer dat er vanwege de verkoop van bier twee beveiligers moesten komen en dat de tent een kwart slag gedraaid moest worden. Volgens de gemeente waren er interne klachten over de tent gekomen, zei Dümmer.

In een reactie laat Vonsée nu weten dat er nooit sprake was van klachten. ,,We hebben geen idee waar dat verhaal vandaan komt.’’ En de tent hoeft inderdaad niet gedraaid worden, maar wel heeft Dümmer volgens de gemeente toegezegd verkeersregelaars in te huren. Die moeten er voor zorgen dat het veilig is op het pal naast de tent gelegen fietspad. De Rietplasloop is zondag. Start en finish zijn aan de Veldstukken, tussen Reigerveld en Sternenveld. Er worden zo’n 1800 deelnemers verwacht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.