Bij Attero wordt vandaag gewoon gewerkt

De brandweer rukte maandagavond met groot materieel uit naar afvalverwerker Attero in Wijster. De omvang van de brand bleek mee te vallen: vandaag wordt er gewoon gewerkt.

De brand brak uit in één van de twee compostloodsen op het terrein van de afvalverwerker. In de loods vloog een composteermachine in de fik, waarna het opgeslagen GFT-afval ook vlam vatte. ,,De brand is beperkt gebleven tot die hoek van de loods”, zegt Léon Dirrix, woordvoerder bij Attero. Omdat het werk volledig geautomatiseerd is, was er op het moment dat de brand uitbrak niemand in de loods aanwezig. Er raakte dan ook niemand gewond.

,,We schaalden de brand op vanwege het enorme oppervlakte (150 bij 50 meter) van de loods”, zegt Dirk van Dijken, woordvoerder van de brandweer. ,,Vanwege dat oppervlak zijn we ook niet naar binnen gegaan, maar hebben we ons vooral gericht op het behoud van de panden aan de achter- en zijkant van de loods. Dat is ook gelukt.”

Hoe groot de schade is, is nog niet duidelijk. ,,We kunnen vandaag pas de hal in, dat was gisteravond nog niet mogelijk”, aldus Dirrix. De brand is niet productiebedreigend. ,,We hebben nog een composthal en als het moet kan het afval ook nog afgevoerd worden naar een van onze andere locaties. Maar dat is waarschijnlijk niet eens nodig. Iedereen kan vandaag gewoon aan het werk.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.