Bij veerboot Schier gereanimeerde leerling (15) uit Hoogeveen is stabiel

De 15-jarige leerling uit Hoogeveen die gisteren gereanimeerd werd tijdens een schoolreis naar Schiermonikoog is stabiel.

Dat laat het Roelof van Echtencollege weten. De vmbo3-leerling van de locatie Eduwiek werd onwel na een fietstocht van de school naar Lauwersoog. Vlak voordat hij de veerboot naar Schiermonikoog zou opstappen.

Opvang

Zo’n veertig medeleerlingen zagen dat de jongen werd gereanimeerd en dat de traumahelikopter landde. Ze zijn opgevangen in het restaurant bij de veerboot. Het slachtoffer is met een ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis in Groningen.

De overige leerlingen zijn gisteravond met de bus teruggekeerd naar school en opgevangen. Daarbij was ook Slachtofferhulp aanwezig. De ouders van de leerlingen gingen naar de school en werden bijgepraat over hetvoorval. Dinsdagochtend was Slachtofferhulp opnieuw aanwezig op school om de leerlingen bij te staan.

Niet onverantwoord

Volgens de woordvoerder van de school is de fietstocht van een kleine 100 kilometer van Hoogeveen naar Lauwersoog niet onverantwoord. Ook niet met de warme temperaturen van gisteren. ,,Er is gepauzeerd tijdens de fietstocht en we hebben geen signalen dat de fietstocht de oorzaak is geweest dat de jongen onwel raakte.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.