Binnenkijken in het nieuwe pand van veilingsite Catawiki in Assen (+video)

Binnenkijken in het nieuwe pand van Catawiki in Assen

Veilingsite Catawiki is verhuisd van het Stadhuis naar de Overcingellaan. Het bedrijf is uitgegroeid tot een van de grootste marktplaatsen van Europa.

Als je binnenkomt sta je gelijk in de ruim opgezette en lichte kantine. Rechts een tafeltennistafel, achterin een bar waar ‘s middags de lunch gekocht kan worden. „Deze ruimte is echt een mindgym”, vertelt hoofd brand marketing Jarron Jannink. „Er komt nog een flipperkast. Hier moet het hoofd leeggemaakt worden.

Elke week 50.000 objecten

De ruimte en open structuur van het nieuwe pand is kenmerkend voor het inmiddels tien jaar oude Catawiki. Sinds de oprichting op een Asser zolderkamer is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste marktplaatsen van Europa. Op de website kan iedereen bijzondere spullen en verzamelobjecten zelf te koop aanbieden of kopen. Via de websites van Catawiki wisselen elke week 50.000 objecten van eigenaar.

Afgelopen jaar stond Catawiki op de dertiende plaats in de lijst van Europa’s snelstgroeiende bedrijven van de Financial Times. Hoger dan elk ander Nederlands bedrijf. Inmiddels heeft het bedrijf vestigingen in onder meer Amsterdam, Berlijn, Parijs en Londen. Om de groei te kunnen opvangen is het bedrijf in Assen naar een nieuwe locatie verhuisd, vlak bij het station in het oude ABN-Amro-gebouw.

'Makkelijk om hier talent te werven'

„Voorheen was Catawiki gevestigd op de derde en vierde verdieping van het Stadhuis in Assen. Nu haal je de trein nu nog als je vijf minuten voor vertrek hier de deur uitloopt”, vertelt CEO Ilse Kamps. „Zelf werk ik meestal in onze vestiging in Amsterdam, maar de verbinding is ideaal.”

De goede verbinding en trouw aan de oprichtingsplek zijn niet de enige redenen voor het bedrijf om bij de zoektocht naar een nieuwe locatie ‘gewoon’ in Assen te blijven. „Veel mensen uit onze begintijd wonen in deze regio. Daarnaast is het hier veel gemakkelijker om talent te werven. Er werken hier 35 man in de customer support (klantenservice, red.). Zoveel nieuwe mensen zijn op dit moment onmogelijk te vinden in Amsterdam,” weet Kamps.

Veilingitems in elke ruimte

Catawiki zit nog maar drie weken op de nieuwe locatie, het contract heeft een looptijd van vijf jaar. Maar de intentie is om nog veel langer in de Drentse hoofdstad te blijven. „De Rijksuniversiteit Groningen is heel dichtbij, net als de hogescholen in Assen en Groningen”, legt Kamps uit. „We zijn eigenlijk pas rond 2014 en 2015 echt heel hard gegroeid, ook internationaal. Veel werknemers van de afdelingen sales en communicatie komen van de universiteit en hogescholen uit de regio.”

Met ongeveer 200 werknemers is Catawiki een van de grotere werkgevers in Drenthe. De nieuwe locatie moet dat onderstrepen. In elke ruimte staan veilingitems. In Amsterdam is een levensgrote Hulk Hogan de blikvanger, hier in Assen een Stormtrooper uit Star Wars. „Zelf gekocht”, glimlacht Kamps. „Je moet toch laten zien wat voor bedrijf je bent.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.