Binnenstadsvereniging Assen slecht te spreken over parkeerbesluit: dit helpt niet

MKB-Retail Assen heeft ‘met verbazing’ kennisgenomen van het besluit van de gemeenteraad van Assen om het parkeren in de avonduren en op zondag weer gratis te maken.

Donderdagavond stemde een meerderheid van de raad in met het voorstel van de VVD en Stadspartij PLOP om dit mogelijk te maken.

Parkeren in avonduren en op zondag weer gratis in Assen
Lees verder

‘Het besluit van de raad is goed voor de horecabezoeker en de bezoekers van theater en bioscoop. De retailers in Assen hebben hier echter geen enkel voordeel van, temeer ook omdat betaald parkeren op de koopavond gehandhaafd blijft’, laat de Asser binnenstadsvereniging in een verklaring weten.

‘Kort parkeren moet goedkoper’

De club vindt dat er breder naar het parkeerbeleid gekeken had moeten worden. ‘De raad heeft nu een besluit genomen over slechts één onderdeel van het parkeerbeleid.’ Zo moet volgens MKB-Retail Assen het kort parkeren goedkoper worden, want ‘dat brengt weer meer gasten in onze stad’.

De vereniging voelt zich overvallen door het besluit van donderdag. ‘De wethouder had ons en de stichting Vaart in Assen uitgenodigd om na te denken over een alternatief voor het huidige parkeerbeleid. Dit besluit schaatst daar dwars door heen.’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.