,,Hoe heeft dit ongeluk kunnen gebeuren? Ik begrijp er echt niets van. Het is bizar en heel verdrietig tegelijk. Doodgereden worden in je eigen wooncomplex.’’

Verbijstering en verdriet streden dinsdag om voorrang bij bewoners van seniorencomplex Haagstede in de Emmer woonwijk Emmermeer. Een 53-jarige Emmense reed ’s ochtends vroeg met haar Volkswagen Polo de recreatiezaal van Haagstede binnen. Een 92-jarige vrouw die bij het raam op de hometrainer zat, belandde onder de auto en overleed ter plekke. Een 77-jarige andere bewoonster, die naast haar op een hometrainer zat, raakte gewond aan een been.

Volgens de politie kwam de automobiliste, die samen met haar dochtertje in de auto zat, uit de richting Warmeerweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de vrouw op de verkeerde weghelft, reed de stoep op en botste tegen de gevel van het seniorencentrum aan de Weerdingerhaag.

Raadsel
Onderzoek moet uitwijzen waarom de auto zo’n vreemde manoeuvre maakte. ,,Dat is voor ons ook nog een raadsel’’, aldus een woordvoerder van de politie. De bestuurster liep geen lichamelijk letsel op, maar verkeerde na de botsing wel in een shock. Zij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht en vervolgens naar het politiebureau. Haar dochtertje, die ook ongedeerd bleef, werd in eerste instantie door omstanders opgevangen.

De automobiliste had geen alcohol gedronken, zo bleek. Zij is inmiddels verhoord. Technisch onderzoek moet bijdragen aan het vinden van de oorzaak van het ongeluk. Daartoe zijn sporen onderzocht. Deskundigen nemen de auto onder de loep om te kijken of er sprake was van een technisch mankement.

Slachtofferhulp
Na het ongeluk was er een bijeenkomst voor bewoners van Haagstede. Zij kunnen een beroep doen op slachtofferhulp. De materiële schade aan het gebouw is niet dusdanig dat bewoners elders moeten worden ondergebracht.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe