Het is even doorbijten op de camping deze meivakantie. Fikse buien en magere zonnestralen wisselen elkaar af. Een kwestie van volhouden of pak je de tent op?

Eindelijk er weer op uit. Gezellig met de familie kamperen in eigen land in coronatijd. Velen hebben in de meivakantie een plekje geboekt op de Drentse campings. En dan werkt het weer niet mee. Fikse buien en een stevige wind maken het nat en koud in tent en caravan. Blijf je of lonkt de warme kachel thuis?

Voor Emilie van de Bos uit Breda is het geen discussie. Ze staat met haar gezin op camping De Vledders in Schipborg. ,,Tuurlijk blijven wij. We laten ons niet wegjagen door het weer. We zijn blij dat we er een weekje uit zijn. We staan hier met een paar gezinnen bij elkaar. De kinderen vermaken zich prima. Het stormde wel hard vannacht, maar de tent bleef droog.”

Luifel omhoog gewaaid

,,Er kwamen wel twee wasrekjes tegen onze tent aan. En de luifel van de caravan van de buurman is omhoog gewaaid”, vult dochter Bo aan. ,,Alleen jammer dat de huifkartocht en het ponyrijden zijn afgeblazen. Maar we gaan straks naar de geitenboerderij.”

Een eindje verderop zitten Evelyn en Tom Pagman uit Zutphen in de voortent van hun vouwwagen. ,,We staan hier met onze kinderen en kleinkinderen. We hebben even overwogen de boel op te pakken, maar besloten solidair te zijn met de rest van de familie.” Twee kleinkinderen sliepen in een bijzettentje. ,,Maar die zijn na de eerste nacht bij hun ouders in de grote tent gekropen.”

Enkeling is eerder vertrokken

Camping De Vledders zit nagenoeg vol, zegt eigenaar Marianne Glas. ,,We hebben een paar annuleringen gehad en een enkeling is vanwege het weer eerder vertrokken. Maar het overgrote deel blijft. Mensen zijn blij dat ze er weer even uitkunnen.”

Ook op camping De Berken tussen Gasselte en Drouwen is het veel drukker dan in voorgaande meivakanties, zegt mede-eigenaar Jos van der Weide. ,,De camping is voor 80 procent bezet. Vooral voor korte verblijven van mensen uit het Noorden. Met Hemelvaart en Pinksteren zijn we volgeboekt.”

Te nat en koud

Op hun natregende plek met twee tenten staan Sandra en Aaldert Bonder uit Assen hun spullen in te pakken. Aaldert: ,,We gaan naar huis. Het is te nat en koud. Misschien dat we donderdag terugkomen, want we hebben tot vrijdag gereserveerd. Maar dan moet het weer wel beter zijn. We breken de dagtent af en laten de slaaptent staan.”

Hun kinderen Irene en Daan zitten op de schommel in het speeltuintje. Als het stevig begint te regenen, kruipt het gezin in de dagtent. Even later is het droog en breekt Aaldert de tent af. Op naar het warme huis in Assen.

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe