'Blueslegende Muskee was een slechte moppentapper'

De drie vrienden kunnen genoeg mooie anekdotes vertellen over hun destijds goede vriend Harry Muskee. Frans Jansen, Geert Loman en Rudy Leukfeldt waren zo’n vijftig jaar goed bevriend met de blueslegende. Ze voetbalden in het zelfde ‘artiestenelftal’ en waren geregeld in dezelfde kroegen te vinden.

Dit jaar zou Muskee 75 jaar zijn geworden en mede daarom staat Drenthe dit jaar in het teken van de blues. Zo opent zaterdag een grote overzichtstentoonstelling in het Drents Museum die gewijd is aan het leven en werk van de in 2011 overleden zanger. Tegelijkertijd is de fototentoonstelling van Asser fotograaf Rudy Leukfeldt te zien, die Muskee veelvuldig fotografeerde.

Luister & Abonneer gratis!


Downloaden Volledige aflevering (MP3)
Apple
Android Abonneren via Pocketcast of abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Of rechtstreeks via onze RSS-feed.
Windows Abonneer u via uw eigen favoriete podcast app of programma. Bijvoorbeeld met Feedly, PodNova of rechtstreeks via onze RSS-feed.


Podcast

Verslaggever Marjolein Knol nam de drie oude vrienden vast mee naar het museum, waar de mannen vertelden over hun oude kameraad. Wat heeft Muskee voor hen betekend? Hoe was hij in de kroeg? En kon de zanger een beetje voetballen? Over zijn humor zijn de mannen het vast eens. Muskee was geen beste moppentapper.

Smartphonegebruikers kunnen de podcast hier downloaden (MP3, 24,2 MB).

Lees ook: Cuby hangt aan de gevel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.