Bluesvillage Grolloo verwelkomt Joe Bonamassa en hoopt op Ringo Starr

De organisatie van het Holland International Blues Festival heeft een paar grote (blues)jongens weten te strikken voor de derde editie van het festival in Grolloo 8 en 9 juni. Ook aast de organisatie op ex-Beatle Ringo Starr.

Met op vrijdag Walter Trout en King Solomon Hicks en op zaterdag Joe Bonamassa, Laurence Jones en Tommy Castro & The Pain Killers zijn organisatoren Johan Derksen, Jan Lagedijk en Gregory Elias heel tevreden met het voorlopige programma.

Grootmeesters in de blues

De begeerde Joe Bonamassa - leadingman in de blues - tekende vorig jaar niet omdat hij geen concurrent wilde zijn van zijn eigen show in de Amsterdamse Ziggo Dome. De organisatie is blij dat ze de gitaarvirtuoos dit jaar wel hebben weten te strikken. Ook Walter Trout is een grootmeester in de blues.

Laurence Jones was vorig jaar ook in Blues Village Grolloo. Hij kroop toen nog even op het podium met Buddy Guy. Niet helemaal toevallig, aangezien geldschieters Lagendijk en Elias het grote talent uit Engeland onder hun hoede hebben. Lagendijk doet het managment en Elias heeft een album met ‘m geproduceerd.

Beatle in de achtertuin?

De heren zijn verder in ‘vergevorderde onderhandelingen’ met Ringo Starr & His All-Starr Band, de band waarvan de bezetting al sinds 1990 wisselt, op de voormalige drummer van The Beatles na.

Momenteel tourt Ringo Starr rond met groten als Steve Lukather, gitarist van de band Toto en Gregg Rolie, toetsenist van Santana. Geen echte bluesband, maar wel een smaakmaker aantrekkelijk voor een breder publiek. Zal Grolloo straks een Beatle in de achtertuin hebben staan?

‘We zijn langzaam status aan het winnen’

De bands die verder nog in de pijpleiding zitten, zijn allemaal ‘echte bluesbands’. Er worden in elk geval nog vijf namen aan de line-up toegevoegd.

Zo moeilijk als het vorig jaar was een goede line-up rond te krijgen, zo makkelijk ging dat dit jaar. „We zijn langzaam status aan het winnen”, verklaart Derksen. „Het management van deze jongens kijkt natuurlijk wie in Grolloo hebben gespeeld. Dan zien ze dat wij niet zomaar een bluesfestivalletje zijn.”

Met namen als Buddy Guy (afgelopen jaar) en Bonnie Raitt (het jaar daarvoor) maakt de organisatie de ambitie om het bluesfestival op de Europese festivalkaart te zetten zo langzamerhand wel waar.

Wensen en dromen

Voor de volgende edities (er komen in elk geval nog twéé) hebben Derksen en zijn bluesbrothers nog genoeg wensen en dromen. Van Morrison bijvoorbeeld. Het probleem is dat hij alleen wil spelen voor een zittend publiek. Waarom? ,,Omdat hij Van Morrison is”, zegt Derksen droog. ,,We hopen hier volgend jaar een oplossing voor te vinden.”

Jeff Beck staat eveneens hoog op het wensenlijstje, maar die sleutelt tot nog toe liever aan zijn oude auto’s.

Voetbal Inside en start kaartverkoop

In het tv-programma Voetbal Inside (VI) maakt Derksen de line-up vanavond bekend voor het grote publiek, onder begeleiding van een optreden van Laurence Jones.

Dinsdag gaat de kaartverkoop van start. Hoewel aan de opzet van het festival(terrein) niets verandert, zijn de prijzen dit jaar wel omhoog geschroefd. Een weekendticket bedraagt nu 100 euro in plaats van 75 en een dagticket 60 in plaats van 45.

,,Van alle mensen die festivals organiseren kregen we terug dat we veel te goedkoop waren”, verklaart Derksen. ,,Er komen tien artiesten, dus je betaalt nu een tientje per artiest als je een weekendticket koopt. Dat is nog steeds goedkoop.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu