Blueszangeres AJ Plug verkast naar Grolloo: ‘Ik ga een akoestische cd maken’

Volgens Johan Derksen is ze de beste blueszangeres van Nederland: de Katwijkse AJ Plug. Sinds afgelopen weekend woont ze in Grolloo. Voor de blues.

Welkom in Drenthe, AJ. Van Katwijk naar Grolloo... Dat zag u zitten?

„Ja, zeker. We hebben ook nog steeds ons huis in Katwijk hoor. En we gaan vast nog wel eens terug, voor familie en zo. Maar we zullen vanaf nu vooral in onze ‘bluesboerderij’ in Grolloo zijn.”

Bluesboerderij! Vertel, wat bent u allemaal van plan?

„Samen met mijn man (Klaas Kuit, ja, familie van..) ga ik een akoestische cd maken. Iets in de trant van Grolloo Takes. En als ‘t bevalt - en we kunnen hier blijven - dan willen we met de band ook nog een album maken. Wie weet ga ik nooit meer weg joh!”

En waarom Grolloo?

„Dat is toch logisch? De blues ís Grolloo! Dat Harry Muskee hier heeft gewoond en zo. Die hele historie. Dat geeft een bepaald gevoel. Ik krijg er inspiratie van! En je hebt hier ook meer rust. Je kunt je kop leegmaken. Dat werkt gewoon lekker.”

Die bluesboerderij, hoe bent u daar zo aan gekomen?

„Dat is via Johan Derksen gegaan. Ik sprak met hem en zei dat wij wel deze kant op wilden. We gaan ook vaak op vakantie in deze contreien. En dan wil ik altijd schrijven, dat ontstaat vanzelf. Johan zei: wij hebben wel een boerderij die je kunt huren. De boerderij is van die jongens van het Bluesfestival. Zij kochten het omdat ze een stuk grond nodig hadden.”

Derksen zal wel blij zijn met een buurvrouw zoals u!

„Jaaa, die vindt het helemaal leuk joh. Dan kan hij lekker komen luisteren natuurlijk.”

Hij heeft u ontdekt, zei hij eens in VI. U zou ‘een bek als een scheermes’ hebben.

„Ha, dat klopt wel ja. Klaas heeft mijn eerste album ‘Let Go Or Be Dragged’ eens naar Radio Rijnmond gestuurd. Toen mailde Johan ineens. En zo is het balletje gaan rollen. Inmiddels doe ik ook mee aan zijn theatertour. De Johan Derksen Keeps the Blues Alive Theater Tour.”

En waar kunnen de mensen u nog meer van kennen?

„Ehhh, gewoon.. Van mijn eigen optredens! Oh ja, en ik heb vorig jaar de Dutch Blues Vocalise 2016 Award gewonnen. Een hele verrassing!”

Trouwens.. AJ Plug. Is dat nou uw echte naam?

„Ja! Ik heet Alexandra Jolanda Plug. AJ Plug dus.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.