Boer Geert middelpunt soap route van de Midnightwalk

Boer Geert is hoofdrolspeler in een soap over de route van de Midnightwalk in Assen. Hij werd ingehuurd door ondernemers, tot onvrede van de organisatie.

Protest

Decor van de soap: winkelcentrum Vredeveld in Assen-Oost. Toen de route van de nachtelijke wandeling bekend werd gemaakt ageerden een aantal ondernemers boos: de route ging niet langs hun winkels. De stoet zou via de stille parkeerplaats en een steegje het winkelcentrum binnen trekken in plaats van via de voorkant met meerdere winkels waaronder een fietsenzaak en kapper.

Het protest van de winkeliers had succes: de route van de Midnightwalk werd eind augustus aangepast en zou langs de voorkant van het winkelcentrum lopen. Reden voor deze ondernemers om een act in te huren: boer Geert van het populaire tv-programma Boer Zoekt Vrouw.

‘Uit de toon’

Vrijdagavond wandelen weer minimaal 1500 mensen zo’n 7 kilometer door Assen voor een goed doel. Langs het parcours zijn optredens, acts en winkels openen vaak de deuren. Organisator en initiatiefnemer Rotary Club Assen Noord was niet zo blij met boer Geert. ,,Deze act valt uit de toon bij het kwaliteitsniveau dat onze wandelaars verwachten’’, zegt voorzitter Willem Hulshof.

Boer Geert werd zonder overleg met de organisatie ingehuurd, zegt Hulshof. Daarom werd de route teruggebracht naar het onspronkelijke plan: via de parkeerplaats. ,,Wat ook meespeelde’’, zegt Hulshof, ,,is dat dit initiatief veel niet-deelnemers trekt, wat vermenging van publiek oplevert.’’ Ook vreest de organisatie opstoppingen bij Boer Geert. ,,We moeten een vlotte doorstroming hebben’’, stelt Hulshof.

Geschrapt

En dus zaten de winkeliers met de boeking van Boer Geert en geen Midnightwalk voor de deur langs. Dinsdag kwam er alsnog schot in de zaak: boer Geert werd geschrapt na bemiddeling van de eigenaar van het winkelcentrum. ,,De huidige activiteit kan onze instemming hebben’’, verklaart Hulshof.

Iliyas Hoshyard van Studio Cosi is blij met de aanpassing maar houdt een slag om de arm. ,,Ik wil de gemaakte afspraken graag zwart-op- wit zien. Dit is allemaal erg vervelend.’’ Samen met de Fietsshop Vredeveld bedacht Hoshyard op de valreep een selfie-actie met prijzen. ,,Dat zorgt niet voor een opstopping.’’

De Midnightwalk start vrijdag om 21.15 uur bij De Nieuwe Kolk. Het goede doel dit jaar is Stichting Leergeld Noord Drenthe. De stichting steunt kinderen van ouders met een laag inkomen en betaalt bijvoorbeeld laptops.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.