Boeren blokkeren afvalverwerkingsbedrijf Attero in Wijster in alle vroegte: 'Dertig jaar geleden hebben ze het hier drie weken volgehouden'

Foto: DVHN

Boze boeren blokkeren afvalverwerkingsbedrijf Attero in Wijster. In alle vroegte werd de ingang van het bedrijf woensdagochtend hermetisch afgesloten met een dertigtal trekkers en vrachtauto’s.

Volgens de demonstranten is het hoog nodig om een signaal af te geven aan de (zware) industrie. Waar boeren naar eigen zeggen de schuld krijgen van het stikstofprobleem, gaan andere bedrijfstakken in hun ogen vrijuit.

Hoe lang de blokkade duurt, is nog niet te zeggen. ,,Dertig jaar geleden hebben boeren ook de boel hier dichtgegooid en toen hebben ze het drie weken volgehouden’’, zegt een van hen.

Lange rij stilstaande trucks

Medewerkers van de dagploeg van Attero konden het terrein niet op. Zij parkeerden hun auto buiten de hekken en liepen het laatste stukje.
Voor de vrachtauto’s, die naar Wijster waren gekomen om te lossen, was dat wel anders. Op de Vamweg vormde zich een lange rij stilstaande trucks.

menu