Boerenrock bouwt Kalverstraat

,Hier wordt gebouwd aan de Kalverstraat’. Dat is het ludieke motto dat het Boerenrockfestival woensdagmorgen onthulde. De kalverhut - door boeren veelvuldig gebruikt als intensive care verblijf voor pasgeboren kalveren - wordt tijdens de tiende editie van het populaire volksfeest in Drouwenermond gepromoveerd tot kampeerverblijf.

Op het festivalterein worden 151 van die hutten geplaatst. Een tweepersoonshut kost voor vier dagen veertig euro, een vierpersoons type tachtig euro. Boer Geert , die door de organisatie werd gestrikt om de actie te promoten, leek het wel wat om met zijn geliefde een nachtje in zo’n hut door te brengen. Klamping, zo noemt de organisatie deze nieuwe vorm van kamperen vanwege de krappe ruimte. De hutten, die zijn gemaakt van een soort polyesther, worden kant en klaar geleverd met vlonder.

Overigens loopt de voorverkoop voor het festival, dat vorig jaar 22.000 bezoekers trok, als een trein. ,,We hebben al 300% meer kaarten in de voorverkoop verkocht als vorig jaar’’, verklaarde René Boiten namens de organisatie. Boerenrock wordt van donderdag 18 tot en met zondag 21 augustus gehouden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.