Boerenrock: vol gas, vooral niet remmen

,,Ik heb vol gas gegeven, en niet een keer geremd.’’ De wijze waarop Mika Hulshof (8) uit Scheemda zaterdag de leutjescross won is exemplarisch hoe bezoekers het Boerenrockfestival in Drouwenermond beleven.

Gas d’r op, namelijk. Met het racen, met de muziek, met lol trappen, met bier drinken. Op de rem trappen kan immers maandag wel weer.

Mika juicht de longen uit zijn lijf als hij als eerste over de finish komt. Zijn moeder Geesjen (31) springt achterop en schudt hem flink door elkaar, zo blij is ook zij. ,,Wat een verschil hè. Ik lag ver voorop.’’

Geesjen: ,,En dan te bedenken dat hij nog maar voor de tweede keer op zo’n quad zit. Pffff..., dat wordt nog wat’’, zucht ze. Tegelijkertijd weet ze maar al te goed dat ze zelf verantwoordelijk is voor het crossvirus. Zelf is ze namelijk bezeten van autorodeo. ,,Met dikke auto’s rijden. Alles mag, behalve stilstaande auto’s rammen en in iemands portier rijden.’’ Vergelijk het met botsauto’s, maar dan niet op de kermis maar op de crossbaan in Drouwenermond.

En ze is er goed in. ,,Vaak ben ik de enige vrouw die meedoet. Mannen vinden het niet leuk van vrouwen te verliezen, haha. Soms kijken ze me bij de start wat lacherig aan. Ach, als ik gewonnen heb zet ik mijn helm af en grijns ik lekker terug.’’ Mika weet zelfs dat sommige kennissen, toen ze nog maar net begon met autorodeo, een week lang niet met haar hebben gesproken. ,,Tja, ik kwam daar als beginneling en won toen meteen. Dat is natuurlijk niet zo leuk voor hen’’, zegt ze.

Niet dat ze alles wint hoor, ze vindt het racen gewoon leuk. Het is ook Mika’s droom. Voor de vraag of Max Verstappen zijn grote voorbeeld is, moet zijn moeder hem even helpen. ,,Je weet wel, die autocoureur die elke zondag op televisie is.’’ O ja, die. Het zegt genoeg: doe Mika nou maar gewoon de rodeo.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.