Boerenrockband Mooi Wark maakt nummer over (veilig) carbidschieten

In de aanloop naar de jaarwisseling toe heeft Mooi Wark een nummer geschreven over het knallen met carbid. Wie is de BOCK? werd werd maandag gespeeld tijdens de officiële aftrap van de jaarlijkse campagne. 

Het 'startschot' werd gegeven in Hoogeveen, in aanwezigheid van onder andere commissaris van de Koning Jetta Klijnsma. Mooi Wark neemt het nummer op in het repertoire.

Tips

Met de BOCK-campagne, die vijf jaar geleden is gestart, worden tips gegeven voor veilig carbidschieten. Die tips zijn bedoeld voor zowel degenen die ermee schieten als mensen die ernaar komen kijken. De afgelopen twee jaar is de aandacht verlegd naar het schieten met ballen. Vanaf dit jaar richt de campagne zich op de bewustwording van de bescherming van het gehoor.

De BOCK-campagne is een initiatief van de Stichting Carbidschieten Drenthe, Veiligheidsregio Drenthe en het Brandwondencentrum in Groningen. Ook de veiligheidsregio’s Friesland, Groningen en IJsselland, de GGD, maar liefst 70 gemeenten en de Brandwondenstichting steunen deze campagne.

De initiatiefnemers noemen het belangrijk dat de campagne ook door de carbidschieters zelf wordt omarmd.

menu