Boete voor waterpijpcafé in Rolderstraat Assen

De douane trof donderdagavond bij een inval bij een sisha lounge - waterpijpcafé - in de Rolderstraat in Assen waterpijptabak aan waarover geen accijns was betaald.

De 8 kilo tabak is in beslag genomen, de eigenaar van de shisha lounge is beboet.

Reguliere controle

Het ging voor de douane om een reguliere controle. De inval had niets te maken met de door de gemeente aangekondigde grootschalige controle van kamerbewoning en de bewoners in de Rolderstraat, de Groningerstraat, de Oudestraat en de Kerkstraat. Dit gebeurt in samenwerking met de politie, de brandweer, de sociale dienst en de Belastingdienst.

Assen wil drugsgebruik en daarmee gepaard gaande criminaliteit terugdringen. Veel incidenten in met name de Rolderstraat zijn volgens de gemeente direct herleidbaar naar kamerbewoners.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.