Boete voor vuistslag bij verkeersruzie

Een 29-jarige man uit Nijeveen is door de politierechter veroordeeld tot een boete van 750 euro voor het slaan van een medeweggebruiker uit Havelterberg.

De helft van de boete is voorwaardelijk. De rechter hoopt dat de Nijevener daardoor in het vervolg zijn handen thuishoudt.

Grote onzin

De man ontkent dat hij op 9 oktober in Havelterberg tikken heeft uitgedeeld aan een automobilist uit dat dorp. De automobilisten kwamen elkaar tegen op een voorrangsweg. De Nijevener ging midden op de weg rijden, om de voorrang niet mis te lopen. De tegenligger vond dit onzin en reed ook even op de middenweg, maar ging direct daarop aan de kant om de tegemoetkomende Golf van de Nijevener te laten passeren.

Zwelling

Dit schoot de man uit Nijeveen in het verkeerde keelgat. Hij stopte en er ontstond een woordenwisseling tussen de mannen.

De bestuurder uit Havelterberg verklaarde dat hij twee vuistslagen kon ontwijken. Een derde belandde op zijn lip. Hoewel agenten hadden gezien dat zijn lip inderdaad gezwollen was, ontkende de Nijevener te hebben geslagen.

De rechter geloofde dat niet. Naast de boete moet ook een schadevergoeding van 150 euro aan het slachtoffer worden betaald.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.