Bonnetjestruc bestraft met tachtig uur werkstraf

Een 51-jarige vrouw uit Hoogeveen moet van de politierechter in Assen voor oplichting tachtig uur werken.

Hiervan hoeft zij echter twintig uur daadwerkelijk te werken, de overige zestig uren blijven als waarschuwing voorlopig op de plank liggen. De vrouw probeerde met een bonnetjestruc geld los te troggelen van de Hema in haar woonplaats.

Bonnetje

In de eerste twee maanden van 2016 bezocht de vrouw regelmatig de Hema om spullen te kopen. Deze rekende ze af om later met het bonnetje weer terug te keren. Vervolgens plukte ze dezelfde aankopen van de schappen en stapte ze naar de servicebalie om zogenaamd haar geld terug te vragen. Het ging onder meer om kledingstukken, mascara en een nagelschaar.

De vrouw, die aangaf dat zij kampt met geestelijke problemen, zei zich achteraf kapot te schamen. ,,Ik zat in een stressvolle situatie en ik liep in die periode op mijn tenen.’’

Excuus

Ze had geldproblemen, zei ze. De verantwoordelijkheid voor de zorg voor haar ouders viel haar zwaar. Ook gaf ze toe dat ze in die tijd veel dronk. De eerste keer ging het trucje zo gemakkelijk dat ze ermee doorging. ,,Ik ken gewoon geen grenzen.’’ Inmiddels heeft de vrouw alle schade vergoed en een excuusbrief naar de Hema gestuurd. De rechter vond desondanks dat de vrouw straf verdiende.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.