Het Scheper Ziekenhuis in Emmen.

Bonus 50 euro voorkomt geen lege bedden Treant-ziekenhuizen

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen. Archieffoto DvhN

Ondanks een bonus van 50 euro per dienst lukt het de Treant Zorggroep niet om genoeg verpleegkundigen aan het werk te houden in de ziekenhuizen in Emmen, Stadskanaal en Hoogeveen.

De afdeling geriatrie van de locatie Scheper Ziekenhuis in Emmen moest deze week tijdelijk dicht vanwege een te hoog ziekteverzuim onder personeel. De drie patiënten die er nog lagen, zijn verplaatst naar een andere afdeling.

Ook op andere afdelingen van de ziekenhuizen in Emmen, Stadskanaal en Hoogeveen staan bedden leeg. In Emmen zijn het er zeker tien. Niet omdat er te weinig patiënten zijn maar vanwege een tekort aan verpleegkundigen.

Tijdens de wintermaanden is het traditioneel extra druk in de ziekenhuizen en er heerst nu ook nog een milde griepepidemie. Om personeelskrapte tijdens de griepgolf voor te zijn, loofde Treant een bonus uit voor verpleegkundigen die extra willen werken.

Ze kunnen zich inschrijven bij een intern uitzendbureau. Voor extra diensten krijgen ze bovenop hun gewone salaris dan 50 euro netto per dienst uitgekeerd. Die bonus blijkt toch niet genoeg om voldoende verpleegkundigen beschikbaar te krijgen.

menu