Boom weg, aanvraag zonnepanelen ook

Alles was rond, dus niets stond de kap van een dikke boom in de weg. Zon genoeg nu op het dak van Harrie Dreves, maar de beloofde zonnepanelen blijven uit.

Zijn aanvraag voor een voordelige zonnelening is ergens onderweg zoekgeraakt. ,,En niet alleen die van mij, ik heb begrepen dat tientallen Emmenaren in hetzelfde schuitje zitten’’, zegt Dreves.

Zonneplan

De Emmenaar maakte gebruik van een actie van Zonneplan, een bedrijf dat overal in het land belangstellenden begeleidt in het aanvragen van leningen voor zonnepanelen. Er wordt daarbij gebruikt gemaakt van allerlei potjes die gemeenten en provincies in het leven hebben geroepen. Emmen had daarvoor dit jaar 750.000 euro beschikbaar, een bedrag dat is verdubbeld door de provincie. ,,Dankzij dat geld is je investering in een jaar of zes terugverdiend’’, weet Dreves.

De zonnelening is razend populair. In Assen was onlangs de pot met daarin 1 miljoen euro in een dag tijd zowat leeg. In Emmen stond het loket begin dit jaar open. Er zijn 215 aanvragen gehonoreerd, terwijl er 45 op de wachtlijst staan. Dat meldt SNN (Samenwerkingsverband Noord-Nederland), dat de regeling voor Emmen uitvoert.

Kwijt

Waar de aanvraag van Dreves is zoekgeraakt en hoeveel andere gedupeerden er mogelijk zijn valt niet te achterhalen. Zowel Zonneplan als SNN denkt juist te hebben gehandeld.

Emmen werkt ondertussen aan nieuwe zonneleningen. Mogelijk nog dit jaar, maar dan moet er wel ergens geld worden gevonden. Volgend jaar komt er hoe dan ook 1,4 miljoen euro beschikbaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.