Boosheid over betaald parkeren in centrum Emmen

Bewoners van hartje Emmen zijn absoluut niet blij met het voornemen van de gemeente om daar betaald parkeren tot negen uur ‘s avonds in te voeren.

Het bestuur van de buurtvereniging Het Centrum en van de Grote kerk en de directie van bioscoop Utopolis hebben inmiddels in brieven aan de gemeente hun onvrede over het voornemen geuit. Dat gebeurde nadat ze vorige week door de gemeente van het plan op de hoogte zijn gesteld. Het plan zelf is niet nieuw en werd vorig voorjaar al door de gemeenteraad gehonoreerd toen die de notitie ‘Verder met Parkeren’ vaststelde.

Nieuw parkeerregime

In de discussie over die notitie ging het vooral over extra parkeerterreinen, waar betaald parkeren werd ingevoerd, zoals de Flimtstraat en P-Oost bij het Hampshire hotel. Maar in een alinea onder het kopje ‘Wijziging betaaltijden parkeren’ staat ook dat de gemeente na het gereed komen van Wildlands en het Atlas Theater de betaaltijden voor de parkeergarage Willinkplein alsmede P-Noord in overeenstemming wil brengen met de parkeergarage Westerstraat. En daar moet tot 21.00 uur betaald worden. Dat heeft te maken met de openingstijden van de Media Markt. Ook de nog te bouwen parkeergarage onder het project van Peter van Dijk aan het Raadhuisplein zal hetzelfde nieuwe parkeerregime kennen.

Het bestuur van de Grote kerk en de erkende overlegpartner (EOP) Het Centrum trekken inmiddels gezamenlijk op, zegt voorzitter Piet Snel van Het Centrum. ,,Dat langer betaald parkeren treft vooral mensen die naar een voorstelling willen in bijvoorbeeld de kerk of straks het Atlas Theater. Het is nergens voor nodig. Ja, horen we de wethouder steeds zeggen, de raad heeft mij opgedragen on inkomsten te genereren. Maar begin dan met betaald parkeren in Klazienaveen!’’

Snel verwacht binnenkort wel een uitnodiging om erover te komen praten. Hij vindt het vreemd dat de raad zich in september over een nieuwe parkeervisie buigt, maar dat de gemeente Emmen nog voor die tijd de nieuwe betaaltijden wil regelen. Overigens moet het college de nieuwe maatregel nog voorleggen in een apart besluit aan de raad.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.