Boot en steigerkarren gestolen van schilder uit Dwingeloo: 'Zo flauw dat iemand op zo'n manier je spullen meeneemt'

Foto: ANP Foto: "Lex van Lieshout"

Marc Drogt uit Dwingeloo kwam donderdagavond voor een nare verrassing te staan. Twee steigerkarren en de boot van zijn zoon werden bij zijn schildersbedrijf in Meppel gestolen.

De diefstal vond vermoedelijk tussen zeven en acht uur ‘s avonds plaats. „Ik merkte dat het hek open stond en zag op de camerabeelden dat iemand er met de spullen vandoor ging. Toen is het balletje gaan rollen.”

Verdachte aangehouden

Drogt deed donderdagavond meteen aangifte en vertelt dat inmiddels één verdachte is aangehouden. „De politie zag een verdacht persoon met een aanhanger rijden. Hij is inmiddels ingesloten en er vindt nu een onderzoek plaats om te achterhalen of het een eenmansactie was, of niet.”

De politie bevestigt dat een 29-jarige man diezelfde avond is aangehouden aan de Javastraat in Meppel. De verdachte reed op het moment van de aanhouding met een gestolen aanhanger met steigermaterialen. Deze zijn inmiddels teruggegeven aan Drogt. „We doen nog verder onderzoek naar de andere diefstallen,” meldt Paul Heidanus van de politie.

Boot is spoorloos

Ondanks dat de verdachte is aangehouden, zijn de andere steiger en de boot nog steeds pleite. „Dat de trailer met de boot van mijn zoon weg is, vind ik het beroerdste,” vertelt Drogt. „Natuurlijk, het is ook zuur van de steigerkarren, maar dat is zakelijk. Het is zo flauw dat iemand op zo’n manier je spullen meeneemt. Helemaal als je de camerabeelden ziet waarop een wildvreemde knakker jouw boot achter de auto klikt en wegrijdt.”

Drogt heeft een foto van de boot op Facebook geplaatst in de hoop dat mensen deze herkennen.

loading

menu