Borger-Odoorn blaast raadsvergadering af

In en rond het gemeentehuis van Borger-Odoorn blijft het rustig de komende tijd Foto DvhN

Gemeente Borger-Odoorn heeft de raadsvergadering van komende donderdag vanwege de coronacrisis afgelast. Het dorpsbezoek dat het gemeentebestuur dinsdagavond zou houden aan 1e Exloërmond gaat eveneens niet door.

Burgemeester Jan Seton pleegde maandagavond telefonisch overleg met de 8 fractievoorzitters. Zij waren het unaniem eens dat de raadsvergadering van komende donderdag niet door kon gaan. ,,Heel Nederland zit sociaal op slot. Een gemeenteraad heeft ook een voorbeeldfunctie. Voetballers trainen niet, de hele horeca ligt plat. Dan kun je het als gemeenteraad niet maken om te vergaderen. Daar komt bij dat er ook een paar raadsleden zijn die tot de kwetsbare groep horen”, legt fractievoorzitter Harm Greven van Gemeentebelangen, met 8 raadsleden en 2 wethouders de grootste partij in Borger-Odoorn, uit.

Magere agenda

De vrij magere agenda vergemakkelijkte het besluit. ,,Als het per se nodig is, kunnen we altijd nog schriftelijk stemmen”, aldus Greven. De vergadering is voorlopig doorgeschoven naar de datum waarop de volgende gepland stond: woensdag 8 april.

1e Exloërmond

Naast de raadsvergadering is ook het dorpsbezoek van het college aan 1e Exloërmond afgelast. Dat zou deze dinsdag plaatshebben. Na het traditionele rondje door het dorp aan het eind van de middag zou er in het dorpshuis een informatieavond worden gehouden. Voor dorpsbewoners een uitgelezen mogelijkheid om de verantwoordelijke wethouders of de burgemeester aan de tand te voelen over thema’s als een gebrek aan straatverlichting, drugsoverlast en andere kwesties die de gemoederen bezig houden. Na overleg met de dorpsvereniging is besloten het dorpsbezoek voorlopig uit te stellen.

menu