Borger-Odoorn wil kavels Nieuw-Veenlanden dertig procent goedkoper aanbieden

Nieuw-Buinen Starterswoningen, rijenbouw, goedkopere kavels. Dat zijn sleutelwoorden waarmee Borger-Odoorn uitbreidingsplan Nieuw-Veenlanden in Nieuw-Buinen nieuwe impulsen wil geven.

In de oriënterende raad werd het plan van het college om de verkoop van kavels uit het moeras te trekken positief ontvangen. Slaagt het nieuwe plan, dan behoedt de gemeente Borger-Odoorn zich daarmee voor een strop van 800.000 euro. Die was als verliespost reeds afgeboekt op het moment dat de gemeentes Stadskanaal, Borger-Odoorn en Lefier de stekker uit het project trokken.

Door de kavels nu tegen een goedkoper tarief aan te bieden en maximaal 24 starterswoningen toe te staan denkt het college het verlies te kunnen wegwerken. Bewoners zijn inmiddels op een informatieavond op de hoogte gebracht. Raadslid Erik Braam (ChristenUnie) woont zelf in de nieuwe wijk. Dat de kavels nu worden aangeboden voor prijzen die dertig procent onder het niveau liggen dan wat de huidige bewoners moesten betalen, is slecht gevallen in de wijk. ,,Dat heeft emoties losgemaakt. Het voelt niet goed, ook al omdat het onderhoudsniveau van vooral de wegen erbarmelijk is. Ooit is dit als een hoogwaardig kwaliteitsplan gepresenteerd, nu worden rijenwoningen gepland. Wat, als dit plan nu ook mislukt?”

Wethouder Souverein acht die kans niet groot gezien het feit dat de woningmarkt aantrekt, de hypotheekrente historisch laag is en er een enorme belangstelling bleek voor vergelijkbare starterswoningen in Borger.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.