Bosbad Vledder weer open: ‘Foutje van 3000 euro’

Het Bosbad in Vledder is weer open voor publiek, nadat het zwembad zaterdagavond grotendeels leegliep. Penningmeester Frans de Vries ontdekte het ‘lek’ per toeval.

Wat dacht u toen u het zwembad zag, zaterdagavond?

„Ik schrok wel even, kwam er per toeval achter. Ik wilde nog even langsgaan om een statafel weg te zetten, en toen zag ik het water weglopen. Na een paar telefoontjes kwamen we erachter dat er een klep openstond, waardoor er water het riool in stroomde.”

Hoe kon zoiets gebeuren?

„Die klep sluit aan op een grote buis, die de riolering ingaat. We zetten de klep af en toe een paar minuten open om vies water weg te laten stromen. Maar de medewerker die dit nu deed, is vergeten om de klep weer dicht te doen. Dat is in de 55 jaar dat wij bestaan nog nooit gebeurd en de betrokkene baalt er flink van. Voor het riool is het geen probleem, die kan dat wel aan, maar voor ons is het wat minder fijn. Maar je doet er niks meer aan, het kan iedereen overkomen.”

Hoe kan het zwembad zo snel al weer open zijn?

„Normaal duurt het twee tot drie dagen voordat je 600 kuub water weer hebt bijgevuld. Omdat we zo snel mogelijk weer open wilden, hebben we de brandweer om hulp gevraagd. Maar omdat het zo droog is, vond waterleidingbedrijf Vitens dat in eerste instantie niet zo’n goed idee. ‘s Middags kregen we toch groen licht, en toen ging het met die brandslangen heel snel.”

Het grote bad was gesloten, maar mensen konden toch gratis naar binnen. Was het druk?

„Veel mensen waren nieuwsgierig naar de werkzaamheden van de brandweer. In totaal waren er tweehonderd mensen. Het pierenbadje was wel open, en bij de kiosk waren gewoon versnaperingen te krijgen. Om er het beste van te maken hebben we met stukken landbouwplastic en zeep glijbanen gemaakt, dus er was toch nog plezier. Voor de vaste baantjestrekkers hadden we een deal gesloten met het zwembad in Dwingeloo, daar konden zij gratis terecht.”

Hoeveel heeft dit foutje gekost?

„Minimaal 2000 à 3000 euro. Het water kost geld, maar we zijn ook veel entreegeld misgelopen. De zondag is nou net onze drukste dag, helemaal met zulk mooi weer. Dan hebben we tussen de zeshonderd en duizend bezoekers.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.