Bosbad in Vledder loopt bijna helemaal leeg

Het Bosbad in Vledder is in de nacht van zaterdag op zondag grotendeels leeggestroomd door een foutje.

Bij het afsluiten is zaterdagavond de klep die vies water afvoert, open blijven staan. De klep is anderhalf uur open geweest. In die tijd stroomde 600.000 liter water weg.

,,We kwamen er bij toeval achter'', vertelt voorzitter van het bestuur Arjen Mol. ,,S' avonds moesten we nog wat doen en toen zagen we dat het zwembad bijna leeg was. We hebben meteen actie ondernomen en hebben de brandweer, gemeente en de waterleidingsmaatschappij gebeld.''

Versneld vullen

De brandweer, geholpen door vrijwilligers, is al de hele zondag bezig om het bad weer te vullen. De waterleidingmaatschappij heeft toestemming gegeven om dat versneld te doen.

Zwemmen in het hoofdbad kan niet, maar het bestuur besloot toch het peuterbad, het terras en de kiosk wel te openen. Vanwege de bijzondere omstandigheden was de toegang zondag gratis. ,,We hadden kunnen besluiten vandaag dicht te blijven, maar we wilden laten zien wat er is gebeurd. Dat heeft tot begrip en duidelijkheid geleid. We hebben er het beste van gemaakt'', zegt Mol.

Zwemvierdaagse

Het bad is zondag aan het einde van de middag voor een groot deel weer gevuld. De zwemvierdaagse, die maandag van start zou gaan, is uitgesteld tot dinsdag. ,,Ergens hopen we dat we maandag weer open kunnen, maar dat wordt waarschijnlijk dinsdag'', aldus Mol.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.