Boswachters snel paraat in bos

De boswachters van Staatsbosbeheer met een handhavingsbevoegdheid gaan intensiever samenwerken met politie, brandweer en de andere hulpdiensten.

C2000

De buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) van Staatsbosbeheer worden direct aangesloten op C2000, het landelijke communicatiesysteem van de hulpdiensten. Boswachters ontpoppen zich niet alleen als ‘ gastheren in het groen’, maar moeten ook toezien op de naleving van de regelgeving voor natuur en milieu. Daartoe heeft Staatsbosbeheer honderd boa’s in dienst.

Dankzij de aansluiting op C2000 hebben boswachters directer en beter contact met de hulpdiensten. Dat is geen luxe. ,,Net als in stedelijk gebied, kom je in de natuur zaken tegen waarbij assistentie van politie, brandweer of ambulance direct vereist is’’, reageert boswachter Erik van der Spek van Staatsbosbeheer. ,,Met dit systeem en de intensievere samenwerking kunnen we nu adequater en sneller handelen.’’

Herkenbaar

De boa’s van Staatsbosbeheer zijn als professioneel handhaver van het toezicht op de milieuregels duidelijk herkenbaar voor het publiek.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.