Bouw Weiersbrug Assen van start

De montage van de nieuwe Weiersbrug in Assen gaat dinsdag 26 april van start. Maandagavond al arriveren de eerste brugdelen per dieplader over de weg.

Het zware transport vertrekt - als de weersomstandigheden dat toelaten - om 18.00 uur vanaf Profile Tyrecenter Heuver aan de A. H. G. Fokkerstraat en gaat via de Thorbeckelaan naar de bouwplaats aan de Nobellaan. De verhuizing van de brugdelen neemt enkele uren in beslag. Verkeersregelaars leiden het transport in goede banen. Donderdagavond 28 april volgt het tweede zware transport.

Blauwe As

Na de montage van de brug moet nog worden getest. De verwachting is daarom dat het eerste verkeer pas eind mei of begin juni over de brug kan rijden. De werkzaamheden zijn live te volgen via de webcam op www.florijnas.com. Wie liever in het echt wil meekijken, kan dat doen bij de bouwplaats op de hoek Kanaal ZZ. Daar hangt ook een tekening van de technische onderdelen van de brug.

De bouw van de Weiersbrug is onderdeel van het FlorijnAs-project Blauwe As. Er zijn na voltooiing zes beweegbare bruggen en twee sluizen. Daarmee wordt het Kanaal weer bevaarbaar. In 2017 gaat het open voor recreatievaart.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.