Bouw aan Holtenweg Vries gaat dinsdag van start

De bouw van acht twee-onder-een kapwoningen aan de Holtenweg in Vries gaat dinsdag van start. De woningen worden gebouwd volgens het principe ‘nul op de meter'.

De seniorenwoningen krijgen zonnepanelen op het huis, die wordt gecombineerd met een warmwaterinstallatie voor de verwarming. Een gasaansluiting komt er niet. De verwachting is dat de panelen zo veel stroom opwekken, dat de bewoners per saldo geen stroom van het elektriciteitsnet hoeven te betrekken. Op donkere dagen hebben ze waarschijnlijk wel wat stroom uit de centrale nodig, maar dit geven ze op zonnige dagen weer terug, waardoor de meter uiteindelijk op nul blijft staan.

De huizen worden verder levensloopbestendig uitgevoerd, wat betekent dat de bewoners niet de trap op hoeven. Op de begane grond bevinden zich de woonkamer, een slaapkamer, badkamer en keuken. Corporatie Woonborg heeft het plan al enkele jaren geleden ontwikkeld. De verhuurdersheffing, een extra belasting voor corporaties van het Rijk, heeft de uitvoering tot nog toe verhinderd. Woonborg had onvoldoende geld in kas.

De woningen worden allemaal verhuurd. Belangstellenden moeten zich melden bij Woonborg. De huurders moeten wel ouder zijn dan 55 jaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.