De houten fietsbruggen in Emmen die aan vervanging toe zijn.

Bouw nieuwe bruggen over Hondsrugweg in Emmen kan doorgaan

De houten fietsbruggen in Emmen die aan vervanging toe zijn. Foto: Gemeente Emmen

De gemeente Emmen kan verder met haar plannen om twee houten fietsbruggen over de Hondsrugweg bij de wijk Rietlanden te vervangen. Een bezwaar van een buurtbewoner is door de gemeentelijke bezwarencommissie van tafel geveegd.

De twee huidige bruggen hebben hun beste tijd gehad. Buurtbewoner Dirk de Graaf maakt zich zorgen over de veiligheid van de smalste van de twee bruggen in de nieuwe situatie. Het pad over deze brug is niet opgenomen in de gemeentelijke strooiroute en er kunnen ook geen strooiwagens overheen.

Dit betekent volgens De Graaf dat er bij de aanleg extra aandacht zou moeten zijn voor het voorkomen van ongelukken door gladheid. Daarom moet er in zijn ogen niet gekozen worden voor klinkers op het deel dat de brug met het fietspad van asfalt verbindt. Ook betoogt hij dat de bruggen in de huidige en de toekomstige situatie niet hoog genoeg zijn voor het verkeer dat er onderdoor rijdt.

Bezwaar ongegrond

Volgens de gemeente voldoet de brug aan alle eisen, qua veiligheid en hoogte. Het staat, zo stelt zij, niet vast dat asfalt in de winter minder glad wordt dan klinkers en ook wordt er op borden duidelijk aangegeven hoe hoog de bruggen zijn. Hoog verkeer hoort volgens de gemeente ook niet thuis in de bebouwde kom. Daar zijn speciale routes voor.

Volgens de bezwarencommissie zijn er geen redenen waarom Emmen zichzelf de vergunning niet had mogen geven. Zij bestempelt daarom het bezwaar van De Graaf als ongegrond.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu