Bouwen na vijftien jaar praten over brede school Emmerhout

De langverwachte bouw van de brede school Emmerhout gaat binnen enkele weken beginnen. Bouwbedrijf Jansman Bouw uit Raalte moet de klus klaren.

Kindcentrum

De brede school gaat onderdak bieden aan de basisscholen De Kubus en Kristalla, de Stichting Peuterwerk en de bibliotheek. Peuterwerk richt zich op voorschoolse educatie, peuteropvang en buitenschoolse opvang. Er wordt al ruim vijftien jaar gepraat om dit soort voorzieningen onder één dak te brengen. Toen de eerste plannen werden gemaakt, waren er nog vijf basisscholen in deze Emmer woonwijk. Daarvan zijn er nu nog twee over.

Het nieuwe complex, dat ook wel Kindcentrum wordt genoemd, gaat verrijzen tussen beide Houtwegen bij het winkelcentrum. Het pand krijgt twee bouwlagen en er komen meerdere ingangen en schoolpleinen. Tussen het gebouw en het medisch centrum worden zo’n dertig parkeerplaatsen aangelegd, bedoeld voor het personeel van de brede school. Ouders die hun kinderen brengen, wordt gevraagd de auto op de al bestaande parkeerplaats tussen het winkelcentrum en het medisch centrum te parkeren.

De gemeente Emmen laat twee rotondes aanleggen nabij de nog te bouwen brede school bij het winkelcentrum Emmerhout. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wens van bezorgde wijkbewoners. Zij wezen erop dat er op de kruisingen Houtweg/Laan van het Kinholt en Houtweg/Laan van de Eekharst nu al veel ongelukken gebeuren.

Juni 2017

De gemeente wil dat de brede school in Emmerhout in juni 2017 klaar is. ,,Scholen moeten na de zomervakantie 2017 beginnen in het nieuwe gebouw’’, zegt woordvoerster Mirjam Blaak. Naar verwachting wordt eind deze maand begonnen met het inrichten van de bouwplaats. Het installatiewerk wordt gedaan door Niemeijer Installatietechniek uit Emmen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.