Bouwproject Fluitenberg vertraagd

De bouw van zeven huurwoningen in De Raatakkers in Fluitenberg loopt vertraging op door het faillissement van bouwbedrijf Nimberg uit Havelte.

Dat bevestigt manager vastgoed Bert Huizing van woningcorporatie Actium, dat opdrachtgever is. Hij kan nog niets zeggen over de duur van de vertraging. Begin deze maand werd de eerste paal geslagen voor de huurwoningen. De huizen, die nog niet zijn toegewezen aan toekomstige bewoners, zouden halverwege volgend jaar opgeleverd worden.

Huizing zegt dat het uitstel niet tot afstel leidt. Voor de woningen geldt een afbouwgarantie. Mocht Actium financieel gedupeerd worden, dan is dat volgens Huizing ‘marginaal'. ,,Vervelender is het voor de werknemers van het bedrijf en de schuldeisers'', zegt hij. Bouwbedrijf Nimberg telt zo'n 55 werknemers en is onderdeel van moederbedrijf Bouwconcern Hegeman uit Nijverdal. Volgens het bouwbedrijf is de sanering nodig omdat Nimberg structureel verliesgevend is.

De komende jaren worden ook koophuizen gebouwd in De Raatakkers. Het gaat om zes rijtjeswoningen en vier twee-ondereenkappers. Ook zijn nog zeven kavels, in grootte varierend van 614 tot 775 vierkante meter, beschikbaar voor vrijstaande woningen. Dit gedeelte van de nieuwe wijk gaat Vijfhoek heten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.