Bouwproject Reviusplein belooft grootschalige nieuwbouw in hartje Hoogeveen

Zeven patiobungalows, dertien eengezinswoningen en 36 appartementen. Bouwproject Reviusplein belooft grootschalige nieuwbouw in hartje Hoogeveen.

Bij project Reviusplein gaat het om woningbouw op onder meer de plek waar in het verleden het Fina-tankstation stond. Dat is aan het Nicolaas Beetsplein, pal achter het winkelgebied in de Hoofdstraat. Verdere nieuwbouw is gepland op het ‘scholenterrein’ aan de Nicolaas Beetsstraat, de Brederoweg, de Bilderdijklaan en de Reviusstraat. De gemeente laat de inmiddels allemaal leegstaande schoolgebouwen naar verwachting dit najaar al slopen.

De Hoogeveense projectontwikkelaar Vadémo wil ten zuiden van de Nicolaas Beetsstraat zeven patiobungalows bouwen. ,,Royale bungalows, met garage en nog een extra parkeerplaats”, licht directeur/eigenaar Henk van der Molen van Vadémo toe. Bureau B + O Architecten uit Meppel heeft aan de woningen getekend.

Ontwerp van Groningse kantoor De Zwarte Hond

Het vastgoedbedrijf van Van der Molen ontwikkelt daarnaast op het Nicolaas Beetsplein dertien grondgebonden gezinswoningen. Het ontwerp hiervoor is van de hand van het Groningse kantoor De Zwarte Hond. Van der Molen vertelt dat de huizen met split level worden gerealiseerd, oftewel met vloeren die een halve verdiepingshoogte ten opzichte van elkaar verspringen.

,,De woningen komen langs een vijverpartij te staan: een uitgebreidere versie van de huidige vijver hier.” Hij denkt voor deze woningen aan verkoopprijzen tussen 225.000 en 275.000 euro. De bungalows gaan 350.000 tot 400.000 euro kosten.

Woningcorporatie Domesta is opdrachtgever voor een complex van 36 appartementen aan de Brederodeweg. ,,Het project is het initiatief van de ouders van een groep jongvolwassenen met een verstandelijke beperking”, legt Carl Weelink uit, adviseur zorgvastgoed bij Domesta.

Op eigen benen, maar met zorg van Philadelphia

,,Het gaat om jonge mensen die nu nog thuis wonen, in Hoogeveen en omgeving. Ze komen hier op eigen benen te staan. Ze gaan zelfstandig wonen, maar wel met de zorg van Philadelphia binnen handbereik.” In het complex, een ontwerp van DAAD Architecten in Beilen, worden drie groepen ondergebracht, elk met een gezamenlijke huiskamer.

De gemeente Hoogeveen houdt maandag 24 september een inloopavond over project Reviusplein (burgerzaal gemeentehuis, 19.30-21.00 uur). Vadémo en Domesta willen daarna nog voor het eind van het jaar een omgevingsvergunning aanvragen om medio volgend jaar met bouwen te starten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.