Oudejaarsbrand Juliana van Stolberg basisschool in Hoogeveen is aangestoken

De brand in de Juliana van Stolbergschool verwoestte één lokaal en zorgde voor veel rook- en waterschade. Foto: DvhN

De brand die in de oudejaarsnacht een deel van de christelijke school Juliana van Stolberg verwoestte, is aangestoken. Dat zegt een woordvoerster van de politie.

Dat is maandagavond ook bekendgemaakt aan de ouders van de 190 leerlingen van de school in de Hoogeveense Verzetsbuurt. Op een bijeenkomst in de Brede School De Zuiderbreedte werden zij door onder anderen directeur Sigrid Hartman en burgemeester Karel Loohuis bijgepraat.

Op zoek naar jongen

,,Op basis van de uitkomsten van het sporenonderzoek gaan we uit van brandstichting”, zegt politiewoordvoerster Ingrid Coenen. Over wat voor aanwijzingen daarvoor zijn gevonden wil ze niks kwijt. ,,Dat is daderinformatie. Het onderzoek is nog in volle gang.”

De politie heeft veel omwonenden van de school gesproken en dat buurtonderzoek is nog niet klaar. ,,We zijn daarnaast nog op zoek naar mensen die rond half elf bij de school zijn geweest. Ook zijn we specifiek op zoek naar één jongen van zo’n 1.80 meter die daar rond die tijd is gezien. Met hem willen we graag praten.” Meer informatie heeft Coenen niet over hem.

Weer naar school

De leerlingen van de Juliana van Stolbergschool gingen dinsdagochtend voor het eerst weer naar hun school. De groepen 1 tot en met 4 krijgen les in een in allerijl opgeknapt deel van het gebouw. De bovenbouw is tijdelijk ondergebracht in het Roelof van Echten College aan de Stuifzandseweg in Hoogeveen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe