Brand bij reinigingsbedrijf in Emmen: afvalinzameling Emmen en Coevorden loopt vertraging op

Bij Area Reiniging aan de Columbusstraat in Emmen heeft in de nacht van zondag op maandag brand gewoed.

Een vrachtwagen die in brand is gevlogen, stond tussen twee loodsen in of in een loods van het bedrijf. Hierdoor kon het vuur snel om zich heengrijpen.

Door de brand is de afvalinzameling in de gemeenten Emmen en Coevorden vandaag vertraagd. Dit betekent dat niet alle containers vóór 16.30 uur geleegd zullen zijn. Het verzoek aan inwoners is om containers die nog niet zijn geleegd, vandaag langer buiten te laten staan. Area tracht vandaag alsnog alle inzamelroutes te rijden.

Twee veegvoertuigen beschadigd

De brand woedde in een loods waar veegvoertuigen staan. Twee veegvoertuigen zijn hierdoor ernstig beschadigd. In aanpalende loodsen, waar de inzamelvoertuigen zijn ondergebracht, is sprake van (ernstige) roet- en geurschade. Een aantal van deze inzamelvoertuigen moet eerst worden gereinigd voor ze ingezet kunnen worden in de inzameldiensten.

Met een kleiner aantal inzamelvoertuigen dan gebruikelijk is Area vanmorgen gestart met de inzameling van afval in Emmen en Coevorden. In Hoogeveen zal geen overlast zijn; deze voertuigen staan op een andere locatie.

 De eerste melding vn de brand  kwam rond kwart voor vier binnen bij de meldkamer. Rond half zes werd het sein 'brand meester' gegeven. De brandweer is  nog enige tijd bezig met het nablussen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.