Brand in zorgboerderij Ko-Bus in Zeijerveen (+video)

In zorgboerderij Ko-Bus aan de Ten Oeverstraat in Zeijerveen is donderdagavond even voor 19 uur brand uitgebroken.

De zorginstelling is gehuisvest in een rietgedekte boerderij. De 10 aanwezigen konden allen heelhuids het pand verlaten. Twee personen moesten vanwege rookinhalatie in de ambulance behandeld worden. Toen de brandweer arriveerde sloegen de vlammen al uit het dak van het middelste gedeelte van het pand.

De brandweer laat extra waterwagens aanrukken om het vuur te bestrijden.. Het achterste deel van het pand moet als verloren worden beschouwd. Die laat de brandweer gecontroleerd uitbranden.  De brandweer poogt het voorste gedeelte te redden. In die opzet lijkt de brandweer te slagen.

Foto: Herman van Oost

Water wordt uit het kanaal langs de Jan Wittestraat gehaald, dat is zo'n 800 meter verderop. Zo'n veertig brandweerlieden zijn ingezet bij de bestrijding.

Burgemeester Marco Out van Assen heeft de brand zelf in ogenschouw genomen.  ,,Het is een triest gezicht om het pad in vlammen te zien. De eigenaren hebben zo hard voor dit bedrijf gewerkt."

Out is blij dat de bewoners van de boerderij tijdig het pand hebben kunnen verlaten. Zij zijn elders ondergebracht.

In 2008 is de boerderij, de hoofdlocatie van Ko-Bus gekocht door de egenaren Evert en Rieneke Koops. De zorgboerderij is begonnen in 2005. Ko-Bus is ondertussen een bedrijf met 45 medewerkers, met vestigingen in Zeijerveen, Assen, Norg, Bovensmilde en Zuidvelde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.