Brandbrief over parkeren Zuideinde Meppel

Ondernemers aan het Zuideinde in Meppel zeggen economische schade te ondervinden door de herinrichting van hun straat. Er gaat een brandbrief naar de gemeente.

Ze vragen wethouder Roelof Pieter Koning parkeren in de straat weer toe te staan.

Gedupeerd

Na de herinrichting van het Zuid-einde is parkeren op het gedeelte tussen de Weerdstraat en Zuiderbrug onmogelijk geworden. Door de nieuw aangelegde straat en het verlies van parkeerplaatsen zijn bestaande en nieuwe ondernemers zwaar gedupeerd, zo is in de brandbrief te lezen. De ondernemers kunnen het ontbreken van parkeervoorzieningen in de straat op geen enkele wijze compenseren. De straat die grenst aan het directe centrum van Meppel, behoort niet tot het winkel-wandelgebied en een parkeervoorziening is op korte loopafstand niet beschikbaar. De ondernemers die in dit deel van het Zuideinde gevestigd zijn, richten zich echter met name op klanten die vaak speciaal naar deze winkels komen om hun producten en diensten af te nemen.

’Onmogelijk’

De ondernemers vinden het Zuideinde een winkel/werkstrip met een eigen kwaliteit en daar hoort volgens hen kort parkeren bij. ‘Uit bedrijfseconomisch oogpunt is ondernemen voor dit type ondernemingen zonder een parkeervoorziening nagenoeg onmogelijk. Nieuwe ondernemingen zullen zich er niet meer vestigen’, zo zeggen de ondernemers die zich niet bij de besluitvorming betrokken hebben gevoeld. ‘En er is, zo blijkt nu, een besluit genomen dat voor ons onevenredig nadelig is. Wij doen dan ook een dringend beroep op wethouder Koning om de besluitvorming te heroverwegen.’ De brief is ondertekend door 36 personen en instellingen woonachtig en gelegen aan het Zuideinde. Zij hebben inmiddels de VVD aan hun zijde gevonden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.