Brandweer neemt Nieuw-Balinge onder loep

Ongeveer 30 brandweermensen nemen zaterdag 8 oktober bezit van Nieuw-Balinge voor een grondige (gratis) brandveiligheidscheck.

De brandweer van Midden-Drenthe haakt hiermee aan bij de Nationale Brandpreventieweken, die jaarlijks in oktober de revue passeren. Vrijwilligers van de brandweerposten Smilde, Beilen en Westerbork bellen huis-aan-huis aan in de bebouwde kom en controleren de woningen op brandveiligheid. Ze zijn hiervoor opgeleid en geven de bewoners advies. Als er geen goed werkende rookmelder aanwezig is, wordt die alsnog op de juiste plek opgehangen.

De afgelopen drie jaar hield de brandweer Midden-Drenthe soortgelijke acties in Wijster, Zwiggelte, Spier, Garminge, Oranje en Hooghalen. Bij elkaar werden 600 woningen gecontroleerd en ruim 800 rookmelders geplaatst.

Omdat bouwmaterialen en meubels steeds meer brandbare stoffen bevatten, verspreidt een brand zich steeds sneller door een huis. Duurde dat 30 jaar geleden nog 20 minuten, tegenwoordig hebben mensen amper 3 minuten om een brandend pand te verlaten. ,,Vanwege de snellere verspreiding van brand in een woning is het van groot belang dat mensen weten hoe je brand kunt voorkomen. En als er toch brand uitbreekt, is het goed te weten hoe je moet handelen’’, aldus Robert Kleine, districtscommandat Noord- en Midden-Drenthe.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.