Brink oogst kritiek met steun TT Circuit

Het TT Circuit kan gaan verbouwen. Ondanks kritische kanttekeningen zegden de meeste politieke partijen woensdag hun steun toe aan 4 miljoen euro subsidie.

De totale aanpak van het circuit (met name tribunes en baanaanpassingen) kost 16,25 miljoen euro. De helft daarvan hoest het TT Circuit zelf op. De andere helft (8,125 miljoen) heeft de directie aan de provincie gevraagd, zo staat het in het officiële document ‘In de startblokken naar 2021’. Maar voor directeur Peter Oosterbaan is de helft eerst voldoende. ,,We hadden 4 miljoen nu nodig, want in april moet er al wat klaar zijn. De rest is over drie jaar pas aan de orde.’’

Assen zou mee moeten betalen

Dat het TT Circuit haast had, bleek al voor de zomer toen het dagelijks provinciebestuur bekend maakte dat ze het TT Circuit zou ondersteunen met 4 miljoen euro. Voorwaarde was wel dat de gemeente Assen met eenzelfde bedrag over de brug zou komen.

De gemeente Assen wilde daar destijds niet op reageren en een dag voordat Gedeputeerde Staten de nota met Provinciale Staten bespraken, was de voorwaarde dat Assen zou meebetalen achter de schermen al geschrapt. Maar ze stond nog wel zwart op wit in de voorjaarsnota.

‘Het was geen opzet’

,,Had u dat niet even netjes moeten melden?’’, wilde Hans Kuipers (GroenLinks) woensdag weten. Na lang zoeken zei Brink: ,,Ik heb het opgezocht. U hebt gelijk. Die voorwaarde stond er in. Ik betreur het dat we dat toen niet hebben gemeld. Het was geen opzet.’’

Erg scheutig was Brink volgens meerdere fracties niet met informatie over de subsidie. Hij zegde toe meer duidelijkheid te verschaffen. De PvdA wil die info eerst bestuderen, maar zei niet tegen steun aan het Asser motorcircuit te zijn. GroenLinks en de SP zijn dat wel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.