Broer slaat zus om gevallen boterham: 20 uur werkstraf

Een 24-jarige man uit Emmen moet 20 uur taakstraf opknappen. De rechtbank in Assen vond vrijdag dat hij schuldig was wat betreft de mishandeling van zijn eigen zus.

Op 16 juli 2016 was de man bezig met stofzuigen in huis, toen de stekker uit het stopcontact viel. Hij riep naar zijn zus, maar dat leidde uiteindelijk tot ruzie. De vrouw gooide daarbij haar belegde boterham op de vloer, waarop de man gaar begon te slaan. De zus vertrok uiteindelijk stampvoetend naar boven, luid roepend tegen de verdachte dat ‘de moeder van je kind een hoer is.’

Matpartij

De politie werd vervolgens ingeschakeld en verhoorde iedereen. De broer en zus wezen naar elkaar als de aanstichter van de matpartij. De zus zei daarbij ernstige verwondingen te zijn opgelopen, maar de politie kon die niet bij haar constateren. Waarop de zus reageerde met de mededeling ‘dat ze niets meer met de politie te maken wou hebben.’ De man bekende dat hij had geslagen en dat hij en zijn zus elkaar regelmatig in de haren vlogen. Hij wenste haar ook nooit meer te zien.

De zus eiste nog een schadevergoeding van 600 euro, maar die wees de rechter af. Die vond dat de vrouw ook een aandeel in alles heeft gehad.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.