Broers Isaacs: ,,Steun is fijn, maar het blijft moeilijk"

Zo'n vijftig belangstellenden veramelden zich dinsdagochtend bij het politiebureau aan de Balkengracht in Assen om de uit Sierra Leone afkomstige broers Darlington en Prosper Isaacs uit Assen bij te staan bij het voldoen aan hun wekelijkse meldingsplicht. De opkomst was daarmee iets lager dan de vorige keren.

Een paar weken geleden deed een actiegroep een oproep op Facebook. Twee weken geleden kwamen zestig mensen naar het politiebureau, vorige week dinsdag stonden evenveel mensen de mannen bij. De broers Isaacs voelen zich door de actie gesterkt. ,,We halen hier erg veel steun uit, maar het blijft moeilijk", zeggen de broers. ,,Ik word soms moe, uitgeput van deze situatie, bijna hopeloos. Maar de steun helpt me om vol te houden", voegt Darlington eraan toe.

De broers uit Assen zijn niet de enigen die zich wekelijks moeten melden. Een jongen die eveneens al jaren stempelt: ,,Het is heel fijn dat ze steun krijgen, maar ik vraag me af wat het uithaalt." Ook vanochtend gingen de broers apart van elkaar naar binnen. Allebei mochten ze, voorzien van een nieuwe stempel op de groene stempelkaart, weer naar buiten.

Darlington spreekt de actievoerders eenmaal weer buiten kort toe. ,,Het is heel fijn dat jullie er allemaal zijn, ook al is het best wel vroeg. Ik ben ook erg blij om een aantal jonge gezichten te zien. Dit geeft ons veel hoop. Vroeger dachten we dat we alleen waren, maar jullie bewijzen dat dat niet zo is."  Dan gaat de menigte uiteen. Tot volgende week.

De stempelkaart. FOTO DVHN/ALWIN WUBS

Protestlied en goodiebag

Tijdens het wachten zong de groep een protestlied. Van lokale ondernemers kregen de broers een goodiebag met tegoedbonnen. De broers, die aan het hbo en wo hebben gestudeerd, moeten rondkomen van een uitkering en mogen niet werken.
Het protestlied voor de broers Isaacs. FOTO DVHN/ALWIN WUBS

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.