Broers uit Emmen veroordeeld voor geweld tegen agenten op parkeerplaats seksclub Ees

Een 34-jarige man uit Emmen is veroordeeld voor poging tot doodslag en openlijk geweld tegen de politie. Op de parkeerplaats van een seksclub in Ees raakte de Emmenaar samen met zijn broer (31) in gevecht met twee agenten.

De oudste verdachte nam oktober vorig jaar een agent in een wurggroep na een uit de hand gelopen alcoholcontrole bij een seksclub in Ees. Dat gebeurde toen zijn jongere broer weigerde te blazen en agressief werd. De man bleef agressief ook toen agenten peperspray en de wapenstok gebruikten.

Waarschuwingsschot

De jongste kreeg klappen met een wapenstok. Zijn broer viel de agent aan die de klappen uitdeelde. De andere politieman probeerde zijn collega te ontzetten. Hij was ondertussen aan het vechten met de jongere broer. De agent loste een waarschuwingsschot, omdat zijn collega in gevaar was. Toen dat niet hielp schoot hij de 34-jarige Emmenaar in het been.

De oudste broer is veroordeeld tot 1,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk en de jongste tot een jaar cel, waarvan de helft voorwaardelijk. De jongste broer is daarnaast veroordeeld tot een half jaar rijontzegging. Beide broers moeten van de rechtbank de gedragsinterventietraining alcohol en geweld volgen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.